Ugro po tadżycku

Źródło, książka autorstwa:
 W.A. Bołotnikowa, L.M. Wapielnik
Wydanie V W-wa 1988
Pierwszy z pierwszej  serii ;)
Potrzebujemy:
5 ziemniaków
300 g wołowiny
3/4 szkl. grochu
2 cebule
120 g makaronu
1 jajko
100 g włoszczyzny
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki tłuszczu
3/4 szkl. zsiadłego mleka
przyprawy, sól


Do gotującego się wywaru mięsnego wkładamy, namoczony groch. Po 30-40 minutach dorzucamy pokrojone w gruba kostkę ziemniaki. Następnie dodajemy makaron, pokrojoną i podsmażona włoszczyznę, cebulę. Zaprawiamy przecierem pomidorowym, dodajemy przyprawy.
Gotujemy do miękkości. Zaprawiamy zsiadłym mlekiem (kefirem?), podajemy z ugotowanym mięsem i jajkiem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly